Per 1 maart ben ik voor mijzelf begonnen als zelfstandig ondernemer/adviseur. De afgelopen 2 maanden waren heel bijzonder en uiteraard niet alleen vanwege de start van mijn bestaan als zelfstandige. Ik mag mijzelf echter zeer gelukkig prijzen dat de aard van mijn werk en de aard van mijn opdrachtgevers ervoor zorgt dat er zakelijk voor mij geen enkel probleem is. In ieder geval niet voor de korte termijn. Het valt uiteraard te bezien wat de (middel)lange termijn gevolgen zullen zijn voor budgetten en dus voor veranderprogramma’s binnen de overheid en het onderwijs (de sectoren waar ik mij primair op richt).

Overigens begon de maand met een top-week op Tenerife in het kader van een vervolg traject van de leergang Koersverleggend Leiderschap onder de bezielende leiding van Dirk van Raalte. Deze vervolg versie was open voor eenieder die de oorspronkelijke versie van Koersverleggend leiderschap op Gran Ganaria al een keer had gevolgd. Wederom was het een zeer inspirerende en inspannende week met fietsen, geweldige mensen en een mooi inhoudelijk programma, deels ingevuld door deelnemers zelf.

Het besluit om voor mijzelf te beginnen is voor een deel ingegeven door de eerdere leergang op Gran Ganaria maar ook door een eerder ontwikkeltraject bij mijn toenmalige werkgever Veiligheidsregio Haaglanden. Dat ontwikkeltraject werd begeleid door Jan Willem Zeelenberg. Hij bracht mij het inzicht bij rondom het Rijnlands denken en Organisatie 2.0. Dit was destijds mede aanleiding om voor een klein adviesbureau te gaan werken i.p.v. een grote organisatie. Uiteindelijk gaat het om autonomie in het maken van keuzes, of het nu gaat om opdrachten, opleidingen of randzaken.

Inmiddels heb ik ontdekt dat ik het vooral een geweldig leuke ontdekkingsreis heb gevonden. Ik heb in korte tijd een heel netwerk opgebouwd van zelfstandigen in mijn omgeving die allerlei zaken voor mij hebben geregeld.

Daarom wil ik op deze plek een shout-out doen voor degene die den Dulk Advies mede mogelijk hebben gemaakt:
Aike Borghuis: coach voor startende ondernemers
– Jan Willem Jolink: onafhankelijke automakelaar
– Agnes Folkersma: bij Tekst die Spreekt
– Kim Wisselink – Pol – zelfstandig vormgever bij Studio Juno
– Ilse de Vries: Bedrijfsfotograaf
– Herman Tekelenburg: Tekelenburg FinanciĆ«le planning
– Taco Presser: belastingadviseur

Gerelateerde Artikelen

2 reacties op “Gestart

 • Rien Slingerland

  Hai Bart, Dirk maakte mij opmerkzaam op dit stuk. Leuk en fijn om te lezen dat jij in deze roerige tijden toch je koers kan blijven varen. Maar wat me vooral opvalt is de rust en de volwassenheid die dit kleine stukje tekst uitstraalt. Als dat exemplarisch is voor hoe het met je gaat ben ik heel blij voor je! Keep up the good work. Gr. Rien

  Beantwoorden
  • Bart den Dulk

   Hoi Rien, dank je wel!

   Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.